Prisexempel

Att klä en trappa med massiv ek i en standardtrappa kostar vanligtvis mellan 12.500-17.000kr. Priset varierar beroende på storlek, om du har en öppen eller stängd trappa och huruvida du vill ha sättsteg m m. För att kunna erbjuda rätt pris och ge din trappa de bästa förutsättningarna utför vi kostnadsfria hembesök.

Öppen trappa

Öppen trappa kräver bakkantlist. Listen skapar en liten kant baktill som dessutom ser till att merparten av smutsen stannar kvar på steget och inte faller ner bakom trappan. Med andra ord fär ni massiv ek framtill, på ovansidan samt på baksidan.
Underdelen på trappan målar ni sedan vit (eller efter eget önskemål).

Stängd trappa

Stängd trappa monteras vanligtvis med ett sättsteg. Använder du samma material i sättsteget som till plansteget får du en kompakt massiv trappa till utseende. Väljer du vita sättsteg blir trappan lite mer “luftig och ljus”.  I gynnsamma fall kan man även måla befintligt sättsteg i önskad färg. Vi har tillhörande sättsteg till alla våra produkter.

Sortiment

Förutom formen och typ av trappa påverkar även val av material samt sortering priset. Nedan ser du delar av vårt sortiment, har du övriga önskemål pratar du helt enkelt med din montör.

Excellent

Vår mest exklusiva trappstegsserie finns i två träslag – Ek och Ask. Båda håller hög kvalite med jämn ådring och färgskiftning.
Ek finns i oljad, lackad, vitbetsad samt obehandlad. Ask levereras alltid obehandlad. Vanligt är att sedan vitbehandla asken för att behålla den ljusa färgen.
Er montör har prover att visa vid kostnadsfritt hembesök.

Original

Originalseriens trappsteg tillverkas av flera korta stavar som limmas ihop till en homogen skiva. Resultatet ar ett naturtroget trappsteg med naturliga färgskiftningar som liknar ett parkettgolv. Levereras oljad.